aht ja dobo

Dobo, tai kuten itse olen suomentanut ”äiti-koira –jumppa” on rentoa, yhteistä tekemistä koiran kanssa. Tarkoituksena on kasvattaa sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja samalla parantaa suhdetta koiran ja omistajan välillä.

Dobo on erinomainen harrastus nakukoiran kanssa varsinkin kylmille keleille. Saatte tehtyä hyvän treenin lämpimässä sisätilassa ja tarvittaessa kulutettua ylimääräistä energiaakin. AHT rotuna soveltuu sopusuhtaisen fysiikkansa puolesta lajiin hyvin ja kehittyy nopeasti taitavaksikin. Rotu on oppivainen ja tykkää touhuta omistajansa kanssa, varsinkin kun palkkaus on kohdallaan.

Dobo-harjoittelun edut koiralle ovat

  • Harjoitukset kehittävät koiran keskittymiskykyä
  • Harjoitukset kehittävät koiran ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa
  • Harjoitukset vahvistavat koiran (syvää) lihaksistoa
  • Harjoitukset auttavat koiraa myös venyttämään itseään ja poistamaan mahdollisia lihasjännityksiä


Harjoittelu yhdessä koiran kanssa tukee ja parantaa suhdetta ohjaajaan


Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalin muotoisia palloja joiden muoto sopii koiralle palloa paremmin. Dobopallot ovat lisäksi helpommin tuettavissa ja ovat perus jumppapalloa kestävämpiä. Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kunnoltaan kaikentasoisille treenaajille.
(Lähde: www.dobo.fi)


Jumppaterveisin,
Laura ja Caru